Heb jij nog geen diploma secundair onderwijs op zak? Grijp je kans op HIK-campus Herentals DTL. Voortaan kan je immers de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) volgen in het volwassenenonderwijs om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Dat is een uitgelezen kans om nog een diploma secundair onderwijs te behalen : een officieel certificaat.  Ook in de Kempen hebben bedrijven een erg grote nood aan geschoolde onderhoudstechniekers en elektromecaniciens.

'Als Centrum voor Volwassenenonderwijs willen we elk individu alle kansen bieden om sterk te staan op de arbeidsmarkt,' zegt adjunct-directeur HIK DTL Campus Herentals Jan Michielsen.

'Daarom zijn we met HIK Volwassenenonderwijs in samenwerking met VDAB gestart met de opleiding Elektromecanicien. Geïnteresseerden kunnen die in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming volgen om een waardevol diploma secundair onderwijs te behalen en meteen over de juiste vaardigheden te beschikken om dat beroep professioneel uit te voeren.

De cursisten kunnen 3 weken op stage gaan bij bedrijven in de regio Herentals - Geel - Kempen.  VDAB coördineert de aanvragen.  De cursist maakt dat zelf rond.  Werkplekleren is heel belangrijk hierbij,' besluit Jan Michielsen.

Joëlle uit Turnhout : 'We vinden deze opleiding gewéldig'

Ondertussen zijn er al enkele cursisten gestart met deze opleiding. 'Ik doe nu m'n laatste dag,' zegt Joëlle uit Turnhout. 'Ik kreeg meteen 5 aanbiedingen van bedrijven.  Volgende week kan ik al aan de slag met een vast contractIk ben zo gelukkig! Het is een degelijke opleiding.  Ik ben HIK DTL dan ook dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven om vooralsnog m'n diploma secundair te behalen.'

'Ik heb jaren gewerkt als kok in een restaurant,' lacht Dimi uit Beerse. 'Ik wilde een nieuwe uitdaging. De lessenrooster van de opleiding hier is helemaal aangepast.  Je krijgt tussenkomst in je dagelijks vervoer en je bent tijdens de opleiding trouwens vrijgesteld van werklozencontrole. Tijdens m'n 3 weken stage heb ik ontzettend veel opgestoken. En je hebt achteraf direct werk. Heel tof.'

INFOMOMENTEN

● Wanneer? ❖ Zaterdag 26/05 - 10.00 uur ❖ Dinsdag 26/06 - 19.00 uur ❖ Donderdag 23/08 - 19.00 uur ❖ Dinsdag 28/08 - 10.00 uur

● Waar? Het AAV-lokaal op Campus Herentals DTL, te bereiken via de binnenkoer in de Collegestraat recht tegenover de grote brandweerpoort van het Sint-Jozefscollege (kOsh Herentals).

Wil je graag naar een AAV-infomoment komen, graag vooraf inschrijven via mail naar de coördinator AAV: katrijn.michielsen@dtl.be of via het secretariaat op 014/23 23 70.'

Op de foto : de cursisten samen met Jan Michielsen van CVO HIK Campus DTL,  Bart Bastijns van VDAB, en docenten.

Guy Verellen/ Nnieuws.